Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

23 de maig, primera gran vaga contra el Consell de PP i Vox: la comunitat educativa es mobilitza davant de les polítiques de Mazón

Membres de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic a les portes de la Conselleria dEducació.

Miguel Giménez

València —

0

La primera gran vaga general contra el Consell de Carlos Mazón. Serà el pròxim 23 de maig, quan la comunitat educativa valenciana ha convocat una mobilització unitària -la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic és qui fa la crida- de tota la comunitat educativa valenciana a l'escola pública (Primària i Secundària) per aconseguir “una pressió social més gran i la sensibilització de l'opinió pública” contra les “polítiques regressives” impulsades pel Govern autonòmic de Partit Popular i Vox.

L'objectiu de la coordinadora ciutadana és que la Generalitat, i més concretament la Conselleria d'Educació que dirigeix José Antonio Rovira, “deixe d'implementar polítiques educatives regressives, com les 'lleis de llibertat educativa i de concòrdia', que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula llibertat”. De la mateixa manera, carreguen contra el districte únic que ha recuperat la conselleria per a l'admissió de l'alumnat, perquè consideren que afavoreix la segregació en funció de la renda i que atenta contra l'escola pública i afavoreix la concertada, creant “centres gueto”; i rebutgen la paralització del Pla Edificant, impulsat pel primer Consell del Botànic.

“El dia 23 de maig fem una crida a la mobilització a tot el professorat i a la comunitat educativa que es mobilitzen per exigir els recursos necessaris per a una veritable inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l'ensenyament, entre altres, increments retribuïts, reducció d'hores lectives per a docents majors de 55 anys, supressió de la burocràcia, augment de plantilles i una baixada generalitzada de ràtios, i posar fi a les massificacions, les agressions i la conflictivitat a la qual no se li dóna cap solució”, tal com destaca el manifest elaborat per la Plataforma.

Els convocants, que lamenten la manca de diàleg amb la conselleria: “És inexistent”, també demanen “l'extensió de la xarxa pública de la gratuïtat escolar de 0-3 anys, condemnen les retallades de l'oferta a les Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat” i reivindiquen l'ús del valencià que, al seu parer, PP i Vox “estan intentant arraconar”.

La plataforma ha anunciat que durant aquest mes organitzaran diferents xerrades a les tres províncies per informar a la comunitat educativa del que poden suposar les noves lleis en el sistema educatiu valencià i continuaran treballant al calendari d'actes que es desenvoluparan al llarg del territori valencià en les pròximes setmanes.

La coordinadora ciutadana també ha mostrat el seu suport a la vaga estudiantil convocada per aquest dijous, 25 d'abril, pel Sindicat d'Estudiants, i anima a participar a les concentracions de la vaga estudiantil a les 12.00 hores a València, Alacant i Elx, així com a assistir a la manifestació del 25 dabril convocada per Acció Cultural a València el dissabte 27 d'abril a les 18.00 hores a la plaça Sant Agustí.

Quin col·lectius integren la Plataforma

La Plataforma està integrada per FAMPA-València, STEPV, Federació d'Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT Ensenyament, FAAVEM, FEPV, SEPC València, BEA, Sindicat d 'Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.

Etiquetas
stats