Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Xàtiva augmenta un 30% l’IBI als grans propietaris amb més d’una desena d’habitatges buits

Ple municipal de Xàtiva.

Toni Cuquerella

0

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat aquest dissabte la modificació de l’ordenança fiscal de l’impost de béns immobles (IBI) amb els vots favorables del PSPV-PSOE i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i els vots contraris de Xàtiva Unida, el Partit Popular i el regidor no adscrit Juan Giner.

La proposta de l’Ajuntament per a les ordenances fiscals de 2023 passava per la congelació de tots els impostos i taxes municipals, pel que la ciutadania de Xàtiva pagarà el proper any el mateix IBI, IAE, impost de vehicles i taxa de fem i aigua tot i que l’IPC interanual se situa actualment en un 10,5% degut a l’augment de la inflació. A més a més, l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat establir un recàrrec sobre els grans propietaris que tinguen més d’una desena d’habitatges buits, atès que ja existeix el registre automàtic d’habitatges buits i és possible aplicar aquest recàrrec que en el cas de Xàtiva serà d’un 30%.

“En la pràctica s’està produint una baixada de la pressió fiscal, atès que amb un IPC del 10%, l’Ajuntament haurà d’assumir els sobrecostos generats per la inflació i per la pujada de tipus d’interès”, ha manifestat el portaveu del PSPV-PSOE i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva Ignacio Reig, qui ha incidit en que “s’ha decidit per part de l’Ajuntament no repercutir en el ciutadà l’augment dels costos de serveis i prestacions municipals”.

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha defensat el seu vot contrari argumentant que “aquesta legislatura s’han augmentat els impostos d’una manera lineal, i no per als qui més tenen. Nosaltres hem presentat una proposta que no s’ha tingut en compte”. Des del PP Eduardo Llopis indicava que “aquesta és una oportunitat perduda per estar a l’alçada de les circumstàncies, marcades per la inflació més greu en dècades i l’augment del cost de la vida d’una manera exponencial. Aquesta mesura és més bé cosmètica”.

Etiquetas
stats